Over mij

In de jaren dat ik les gaf op een VMBO, was mijn frustratie altijd dat ik de kinderen niet wisten hoe ze moesten leren. Ik was vooral bezig met orde houden, zorgen dat het boek uitgewerkt werd en leerplannen schrijven. 

Aandacht voor leren was er niet, ja wel voor dat ze goede cijfers moesten halen. Maar hoe? Daar was weinig ruimte voor.

Toen ik een examenklas had voor natuurkunde, ben ik gaan zoeken waar het probleem was. Ik heb toen een heel jaar de leerlingen met wrts, getraind op 2 onderdelen. Het resultaat van hun eindexamencijfers was waanzinnig: Alle leerlingen scoorden zeer hoog. Van 8 tot 9,2! En dat voor de hele klas.

Kun je je voorstellen wat er bij de leerlingen en bij mij gebeurde toen de cijfers bekend werden.

Ik krijg er nog steeds koude rillingen van.

Mijn interesse was enorm gewekt door dit verbluffende resultaat.

Hierdoor ben ik me gaan specialiseren in beter leren en beter onthouden. Hoe kun je als docent/cursusleider/instructeur de cursus zo aanbieden dat er maximaal onthouden wordt. En..... dat er weinig tijd voor nodig is.

En wat moet je doen als cursist/leerling/student als je dit resultaat ook wilt, maar geen docent/cursusleider/instructeur hebt die je dit aanbiedt.

 

In mijn huidige training  zitten nu altijd nu leer- en onthoud technieken. Tevens pas ik speed reading technieken toe. Dit geeft enorme resultaten. Cursisten onthouden meer, weten weer, hierdoor komen met veel meer plezier naar mijn cursussen.